Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Δώστε χώρο στα παιδιά

Διάβαζα κάτι μπλοκ που έγραψαν άλλες μητέρες για το ότι δίνουν μία ώρα στα παιδιά τους να κάνουν ότι θέλουν. Εγώ αυτό δεν το κάνω, αλλά ήταν πράγματα που απαγόρευα στην κόρη μου και είπα να την αφήσω να τα κάνει. Όπως το να παίζει με τις πλαστελίνες.


Οι πλαστελίνες είναι ότι το χειρότερο για μένα. Πέφτουν και κολλάνε παντού και το χαλί γίνεται  χάλια. Δε βγαίνουν παρά μόνο όταν στείλεις το χαλί για καθάρισμα. Σε λίγο καιρό θα βάλω το καλοκαιρινό κι έτσι άφησα την κόρη μου να παίξει με τις πλαστελίνες. Της αρέσει πολύ, το αγαπάει να φτιάχνει πράγματα. Πιο πριν πηγαίναμε επίσκεψη σε φίλες της και έπαιζε εκεί με τις πλαστελίνες. Σήμερα δεν ήθελε καν να πάει σχολείο για να παίξει. Αισθάνθηκα ότι της έδωσα τον κόσμο όλο τέτοια χαρά έχει.
Τελικά αξίζει να δίνουμε κάτι έστω λίγο στα παιδιά μας, λίγη παραπάνω ελευθερία κι ας μας στοιχίσει σε καθάρισμα και σκούπισμα.

4 σχόλια:

 1. Μεγάλη ιστορία οι πλαστελίνες. Κι εγώ δεν την άφηνα, αλλά όπως κι εσύ όταν ανακάλυψα πόσο μεγάλη χαρά κάνει αρχίσαμε πάλι να παίζουμε!
  Αυτές είναι οι στιγμές που θα μας μείνουν εξάλλου!
  Καλώς σε βρίσκω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα παιδιά λατρεύουν τις πλαστελινες αλλά όπως λες λερωνουν! Εγώ για να μην τους τι στερω απλά τους ορίζω έναν συγκεκριμένο χώρο για να παίζουν με τις πλαστελινες, πχ κάπου που έχω χαλί, πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι της κουζίνας ή όπου άλλου με βολευει. Καλώς σε βρήκα κι εγω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ της έκανα της κόρης μου ένα μέρος για να παίζει αλλά κάνει τούρτες και μας κερνάει... με τα παρεπόμενα, δεν πειράζει όμως ας τα καθαρίσω. Παιδί είναι καλώς σας βρήκα

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...