Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Θερινή απασχόληση παιδιών 2016

Τώρα το καλοκαίρι τα σχολεία κλείνουν και πρέπει κάπου να βρούμε να απασχολούμε τα παιδιά μας. Αυτό θα γίνει είτε στο σπίτι από κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο είτε από εμάς τις ίδιες αν δεν εργαζόμαστε.

Για τις εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά υπάρχουν οι θερινές απασχολήσεις. Συνήθως είναι εβδομαδιαίες και χρεώνονται επίσης ανά εβδομάδα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές και παρακάτω παραθέτω μερικές.

Η ΧΑΝ Καλαμαριάς διαθέτει πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι για μία ή περισσότερες εβδομάδες στην τιμή των 60€/εβδομάδα ή και λιγότερο για τα ήδη μέλη. Επίσης, για παιδιά από 8 ετών και άνω έχει κατασκήνωση για το καλοκαίρι από 26/6 έως 3/7 στην τιμή των 160€. Για τις δραστηριότητες που έχει μπορείτε να δείτε σχετικά εδώ.
Για άλλες δραστηριότητες κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ στην περιοχή της Χαλκιδικής, στο Πήλιο, στο Νυμφαίο, μπορείτε να βρείτε στοιχεία εδώ.

Ένα άλλο ίδρυμα με θερινές δραστηριότητες είναι το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016. Έχουν δραστηριότητες σε σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης.

Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες που βασίζονται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης:
Την 1η εβδομάδα (20-24 Ιουνίου), με θέμα «Φωτιά»
Την 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), με θέμα «Αέρας»
Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου, με θέμα «Νερό»
Την 4η εβδομάδα  (11-15 Ιουλίου), με θέμα «Γη»

Το κόστος συμμετοχής είναι 200€.
Έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι δήμοι προσφέρουν απασχόληση των νηπίων κατά τους θερινούς μήνες. Ενδεικτικά θα δούμε τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί για 17η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2016».

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το πρόγραμμα φέτος θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης εδώ.

Ένας επιπλέον οδηγός για δραστηριότητες εντός Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...